Klart: Allson avskaffar elprisindex

För två år sedan införde Allson, som många andra företag, ett så kallat elprisindex för att hantera utmaningarna med skenande elpriser. Nu är det ett minne blott i och med att Allson Kyl- & Fryslager från och med 2024 väljer att slopa tillämpandet av elprisindex. Något som är möjligt tack vare bland annat ett dedikerat fokus att säkra grön elproduktionen på plats vid Allsons anläggning i Åtorp.

– Det är klart att det känns riktigt bra att vi nu kan lyfta bort den här kostnaden från våra kunder. Detta möjliggörs tack vare att vi har tidigare uppsäkrade avtalspriser för inköp av el samt våra kraftiga och målmedvetna investeringar i grön energiproduktion på anläggningen i Åtorp, säger Mikael Karlsson, ägare av Allson.

Under de senaste åren har Allson arbetat intensivt för att säkra hållbara och kostnadseffektiva energilösningar. Det har motiverats av möjligheten att skapa en såväl ekonomisk som miljömässig hållbarhet.

– Genom att vi investera i solceller på våra lagertak har vi kunnat minska våra kostnader och även minska vår klimatpåverkan. Det här är bra för våra kunder och för Allson som bolag. Vi tar ansvar för att bidra i den gröna omställningen, samtidigt som vi bidrar till kostnadssänkningar, säger Karlsson, och fortsätter:

– Införandet av elprisindexet var nödvändigt för att skapa en hållbarhet där vi stod då, med de stora utmaningarna på elmarknaden. Våra kunder har varit otroligt förstående och stöttande i det beslutet. Nu, med återgången till ursprungliga priser, känner vi en stor glädje över att kunna erbjuda våra befintliga och nya kunder precis de villkor som vi alltid haft tidigare.

Allsons verksamhet är tack vare arbetet ännu mer konkurrenskraftiga i erbjudandet till sina kunder. The Allson Way, som man säger i Åtorp.

Föregående
Föregående

Allson säkrar FSSC 22000-certifiering

Nästa
Nästa

Allson och Dafgårds i ”historiskt” samarbete för framtiden