Allson och Dafgårds i ”historiskt” samarbete för framtiden

Gunnar Dafgård och Allan Karlsson

Det är inte alla som vet att Allson Kyl- & Fryslagring i Åtorp har en gemensam historia med livsmedelsproducenten Dafgårds i Källby. Förutom att företagen är väletablerade och ägarledda familjebolag inom sina respektive branscher så har grundarna Allan Karlsson och Gunnar Dafgård en gång i tiden varit kompanjoner. Idag drivs båda bolagen i tredje generation, och har precis inlett ett – som man skulle kunna kalla ”historiskt” – samarbete rörande fryslagring av Dafgårds-produkter i Åtorp. 

Kopplingen återfinns i bärförsäljning på 1970-talet. Då köpte företaget AB Jordgubbar (som ägdes av Allan Karlsson, Gunnar Dafgård och David Eriksson) upp bär från de stora odlingarna i trakterna runt sjön Skagern. De köpte även stora mängder blåbär och lingon från skogarna i Värmland och Dalarna. Allson Kyl- & Fryslagring är sprunget ur behovet att frysa de plockade bären. 

– Det känns fint att återknytas med just Dafgårds, i och med vår gemensamma historia. Jag minns ju hur farfar Allan pratade mycket om Gunnar. Det får det att känns extra bra att vi nu få forma ett helt nytt samarbete framåt med just Dafgårds, säger Mikael Karlsson, ägare till Allson.  

– Det är glädjande att starta detta samarbete, med tanke på den bakgrund vi har tillsammans. Med Allsons 40 år av erfarenhet inom fryslagring så kan vi tillsammans fortsätta låta utvecklingen av fryst mat vara i framkant, säger Frida Borgenhard, chef för internlogistik på Dafgårds.

Läs mer om Dafgårds verksamhet här!

 

Föregående
Föregående

Klart: Allson avskaffar elprisindex

Nästa
Nästa

Nya fryslagret firar ett år – och en halv miljon pallar