Allson säkrar FSSC 22000-certifiering

FSSC 22000-certifieringen är nu klar och godkänd. Fredrik Adolfsson, kvalitetsansvarig på Allson, vad innebär FSSC 22000 märkningen? 

– FSSC-märkningen är ett kvitto på att vi håller högsta nivå när det kommer till livsmedelssäkerhet. Den ger oss även ett internationellt erkännande då det är en global standard som intygar vårt arbete med säker livsmedelshantering.

Vad har Allson gjort för att få certifieringen? 

– Vi har uppgraderat vårat tidigare ISO 22000-certifikat till FSSC 22000. Mycket av det som krävs enligt FSSC fanns redan på plats, med välutbildad och erfaren personal. Detta har gett oss en stabil grund att bygga vidare på och säkerställa att vi uppfyller de höga kraven som FSSC ställer.

Hur tänker Allson generellt om arbete med kvalitet och certifieringar , varför är det viktigt? 

– Allson ser kvalitetsarbete och certifieringar som avgörande för att garantera tillförlitlighet och kundnöjdhet. Eftersom vi förser cirka en miljon människor med frysta livsmedel dagligen, ska vi hålla den absolut högsta nivån och alltid sträva efter att bli ännu bättre.

Certifieringen av verksamheten i Åtorp ger både direkt och indirekt kundnytta samt ökar konkurrenskraften hos båda parter, eftersom detta är något som Allsons kunder kan dra nytta av. Certifieringen öppnar för dem att i sin tur kunna leva upp till de krav som certifikatet medger, och därmed plocka hem nya affärer och mer krävande uppdrag som sedan kan husera hos Allson.

Läs mer om FSSC 22000-certifieringen här>

Föregående
Föregående

Lager & Logistik är Allsons ledord på resan för att växla upp

Nästa
Nästa

Klart: Allson avskaffar elprisindex