Nya fryslagret firar ett år – och en halv miljon pallar

Den 6 mars 2023 drog Allson igång verksamheten i det nya fryslagret – nu firar det 1 år. Sedan starten har det hanterat drygt 500 000 pallar.

Ägare Mikael Karlsson är stolt över att Allson förverkligade satsningen på det nya fryslagret.

– Jag minns fortfarande hur snabbt vi gick från idé till handling. Så när första pallen, levererad av EA Åkeri, rullade in i det då nyöppnade lagret kände man ju en oerhörd stolthet över vad vi som företag och team åstadkommit. Att vi nu ett år senare hanterat drygt 500 000 pallar är lite gåshud, för ställer vi dem bredvid varandra på vägen här från vårt lager här i Åtorp så når de hela vägen upp till Östersund ungefär. Det är häftigt!

Det nya fryslagret fick dessutom ett lysande tillskott på taket i september 2023, då invigdes solcellsparken på taket. Med en kapacitet på 900 000 KWh per år.  

–  Vi har ett starkt engagemang kring energieffektivisering och att vår verksamhet ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt. Att dra nytta av solkraften för att försörja fryslagret med el är en hållbar investering ur både ett miljö- och ekonomiperspektiv. Vi ser att vi tack vare solcellsanläggningen på taket kan minska vårt koldioxidavtryck med cirka 400 ton årligen.

Allsons expandering är en del i att möta framtidens krav på kyl- och fryslagring. Det nya fryslagret är 8 000 kvm stort.

Föregående
Föregående

Allson och Dafgårds i ”historiskt” samarbete för framtiden

Nästa
Nästa

Allson Kyl- & Fryslager kliver in som partner till KIF Örebro