Allson Kyl- & Fryslager kliver in som partner till KIF Örebro

KIF Örebros talang Inka Sarjanoja firar mål mot IFK Kalmar. Foto: KIF Örebro (Bildbyrån)

Allsvenska KIF Örebros arbete med att förverkliga tjejers fotbollsdrömmar förstärks 2024, när Åtorp-baserade företaget Allson Kyl- & Fryslager väljer att kliva in som ny partner till klubben.

– Det känns otroligt kul att Allson, som är en stark aktör i länet, kliver in som ny partner det kommande året, med en vilja och ambition att bidra till att förbättra vårt arbete för att förverkliga tjejers fotbollsdrömmar. Förutsättningarna runt tjejers fotbollsspelande har blivit bättre, men motsvarar fortfarande inte de förutsättningar som killar har. Därför behövs fler företag som Allson. De möjliggör nu att vi kan stärka arbetet i såväl akademilagen som vårt damallsvenska A-lag. Men också möjligheten att verka för tjejers fotbollsspelande i hela länet, säger Elin Stengarn, klubbchef i KIF Örebro.

Allson kommer bland annat synas på allsvenska A-lagets matchtröjor. Och bolagets ägare Mikael Karlsson hoppas fler företag ska investera i tjejers fotbollsspelande.

– Vi på Allson tycker det är viktigt att visa att tjejers drömmar om en elitkarriär är minst lika viktiga som killarnas. Vi vill med detta partnerskap investera i KIF Örebros arbete för att ge elitsatsande tjejer i länet bättre förutsättningar runt sin fotboll. Det handlar om att skapa en hållbarhet runt spelarna. KIF Örebro dessutom är en allsvensk elitklubb som välkomnar talangfulla spelare i hela länet, vilket är viktigt för oss. Vi får i och med den här investeringen både bra marknadsföring för vårt bolag på ett nationellt plan, samtidigt som vi stärker klubbens arbete ute i länet. Det är win-win och det vore kul om fler företag i länet följer efter. - för den som går i andras fotspår kommer aldrig först!

Föregående
Föregående

Nya fryslagret firar ett år – och en halv miljon pallar

Nästa
Nästa

Allson söker ansvarig för Underhållsavdelningen